מאמרים

כיצד נוצר מיביום?

מיביום הינו תרחיף חדשני, פסו-טיפולי. מיביום זו המצאה ופטנט ישראלי ,שהוגדר כפריצת דרך בתחום הטיפול במחלות עור כרוניות בעולם מזה 20 שנה! 

התרחיף הינו טבעי ובעל גישה שונה לגמרי משאר המוצרים לטיפול במחלות עור כרוניות.
הגישה החדשנית נוצרה בעקבות מחקר אשר בחן סוגי עור שונים ומצא הבדלים בהרכב המיקרוביום (חיידקים,וירוסים ,פטריות ושמרים) בין אנשים בריאים לבין חולים בפסוריאזיס או באקזמה (אטופיק דרמטיטיס).

מיביום מוסיף “חיידקים טובים” לעור החולה ובכך מחזיר את המיקרוביום לאיזון.

גילינו כי אחוז החיידקים והוירוסים “השליליים” גדול בהרבה באזורים הנגועים והתחלנו לבצע מחקר ממושך בכדי להבין את אותן מחלות הידועות כמחלות אוטואימוניות. אנו ממשיכים את המחקר ומעמיקים אותו בימים אלה.

אנו פועלים תחת מטרת העל, פיתוח מוצרים שיוכלו לטפל במחלות עור כרוניות שונות, ללא חומרים כימיים, במקום בו הרפואה הקונבנציונלית לא מצאה תשובה עד כה.

מלחמה בחיידקים הרעים – האם זוהי רפואת העתיד?​

כולנו מכירים את הטיפולים הקיימים כיום, כגון משחות וקרמים עם וללא סטרואידים, טיפולי פוטותרפיה, זריקות ביולוגיות, כדורים המדכאים את מערכת החיסון וטיפולים בים המלח. מדענים רבים ברחבי העולם עובדים עשרות שנים במטרה להשיג את פריצת הדרך ולמצוא פתרון יעיל ובטוח למחלת הפסוריאזיס. אז, אחרי שניסינו הכל, האם קיימים כיווני מחקר חדשים? ומה תהיה רפואת העתיד?

ובכן, תחום המיקרוביום הינו תחום חדש שנחקר מאוד בשנים האחרונות בהקשר למערכת העיכול, אך נמצא בחיתוליו בכל הקשור למיקרוביום של העור. מהו מיקרוביום? זהו אוסף של טריליוני מיקרואורגניזמים, כגון חיידקים, וירוסים ופטריות החיים בתוך גופינו ועל פני העור. משקל כולל של המיקרוביום נע בין 2 ל3 קילו לכל אדם! על כן, על פי הגישות החדשות, מתחילים להתייחס למיקרוביום כאל איבר בגוף האדם. ומהי השפעת המיקרוביום על חיינו? האם חיידקים יכולים לגרום לבעיות עור? האם הרכב החיידקים שעל פני העור משתנה מאדם לאדם או בין איזור לאיזור על הגוף? על שאלות אלו ושאלות נוספות מנסים לענות גם מדענים החוקרים את תחום המיקרוביום ברחבי העולם. ואכן, מחקרים עדכניים מצביעים על שונות בהרכב החיידקים בין העור הבריא לבין העור החולה.

חוקרים גם גילו את אוכלוסיות החיידקים ה”רעים” אשר נפוצים במקרים של מחלות עור שונות. האם זהו שורש הבעיה? החיידקים ה”רעים”? החוקרים ממשיכים בעבודות המעבדה והמיפוי על מנת לפתור תעלומות אלה, לאפיין את מנגנוני הפעולה ועובדים על פיתוח טיפולים חדשניים בהתאם. גם מיזם ישראלי שהוקם במטרה לטפל במחלות עור כרוניות נמצא בין הראשונים בתחום שרשם פטנט על המצאה פורצת דרך. המיזם בתמיכת רשות החדשנות הישראלית פיתח קומפלקס חיידקי, “מעין פרוביוטיקה” לעור, אשר מאזן את המיקרוביום של העור או במילים אחרות –  מחליף את החיידקים ה”רעים” בחיידקים ה”טובים” על פני העור. בניסוי קליני נרשמה הצלחה מרשימה – ב80% מהמקרים היתה השפעה חיובית במדד הPASI- לאחר שימוש בתכשיר פעמיים ביום במשך 8 שבועות! כיום החברה ממשיכה במחקר במטרה להתאים את הטיפול על פי סוגי העור השונים ולהגדיל עוד יותר את אחוזי ההצלחה של הטיפול. האתגר הוא גדול ואנו מאמינים ומייחלים להמשך פריצות דרך בתחום הטיפול במחלות עור כרוניות!

מאמר פורסם באתר אגודת הפסוריאזיס..